ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΙΘΑΡΙΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ ΝΙΚΟΛΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ

Created by DlayerWeb

ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ

Στο ορεινό χωριό Νικολή κοντά στο τουριστικό θέρετρο Βασιλική, στη νότια Λευκάδα και μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται μια από τις πιο ωραίες ταβέρνες του νησιού, τα Λιθάρια. Είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Βουκελάτου η οποία με πολύ μεράκι κατόρθωσε να αναδείξει το μαγαζί και να το κάνει να είναι ένα από τα καλύτερα για φαγητό στέκια της Λευκάδας, αφού εκείνο που το χαρακτηρίζει, κάνοντάς το μοναδικό, είναι ότι όλα τα υλικά εκτός από τα κρέατα είναι δικής του παραγωγής . Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, φιλική υποδοχή και μια υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, δοκιμάζοντας τα τοπικά εδέσματα της παραδοσιακής Λευκαδίτικης κουζίνας μας.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ Πολλά είναι τα πιάτα που πρέπει κάποιος να δοκιμάσει. Από την δροσερή ριγανάδα , χωριάτικο ψωμί με λάδι, ρίγανη που συνοδεύεται από ντομάτες και φέτα, την σπιτική κολοκυθόπιτα ή την νοστιμότατη τυρόπιτα μέχρι το φρυγαδέλι και τον κοκκινιστό κόκορα. Φυσικά το γεύμα μπορεί να τελειώσει με ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό.
ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Το εστιατόριο τοποθετείται στους πρόποδες του υψηλότερου βουνού του νησιού μας μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η διαδρομή για το χωριό είναι πραγματικά μαγευτική. Ο επισκέπτης διασχίζει ένα δάσος από πευκόδεντρα για να καταλήξει στο Νικολή από όπου μπορεί να απολαύσει την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.
Κλείσε περιγραφή